Benvinguts!!!

Benvinguts!!!

Sempre havia volgut escriure un bloc, però mai sabia què escriure-hi... Fins que vaig ser mare... Aleshores em van començar a sorgir dubtes i inquietuds i vaig pensar que totes les meves hores de búsquedes per internet bé podien servir a alguna altra mare que tingués els mateixos dubtes i inquietuds que jo... Així que començo aquest bloc amb la idea d'anar publicant entrades que em semblin interessants o opinions sobre com funcionen les coses un cop canvies de ser la "filla de..." per passar a ser "la mare de..."

Espero que a aquells que caigueu per aqui us sigui útil alguna cosa...o si més no que passeu una bona estona! Gràcies per llegir-me!

dilluns, 1 de juny del 2015

La cadireta del cotxe

Escollir una cadireta de cotxe, és una de les decisions més importants que s'han de prendre quan tens un nadó. En principi no hauría de passar, però, i si passa? Un accident el pot tenir qualsevol, i hem de recordar que no som els únics que anem per la carretera i que hi ha molts bojos amb carnet de conduir...

El Ppa i la Mma amb la seva paranoia característica, vàrem començar a mirar cadiretes de cotxe com bojos: comparatives, opinions, guardons, normatives i zas, va i ens enxampa un procés de canvi en normativa de cadiretes de cotxe... es posa en marxa la normativa i-size. Cal dir que tant la normativa i-size com l'anterior, conviuran uns anys abans no treguin l'anterior, així que qui tingui una cadireta anterior a la normativa, no ha de patir (encara).
Vam mirar per internet i un dels artícles que més ens va ajudar a decidir (tot i que no anomena la cadira que vam acabar comprant) va ser aquest. En resum, explica la nova normativa i-size i com ens han venut la moto amb el tema de l'anclatge isofix, ja que no és estàndar del tot, n'hi ha de 2 i de 3 punts i segons la cadireta que vulguis, va millor un cotxe o un altre (i no al revés). Després de llegir aquest article, vam començar a mirar els estudis ADAC i també els del RACC (per fer país) i vam acabar amb diverses opcions:


Grups d'edat:
Grup +0 de 0 a 13kg - 0 a 1 any
Grup +0/1 de 0 a 18kg - 0 a 4 anys
Grup 1: de 9 a 18kg - 1 a 4 anys

Cal tenir en compte que nosaltres miravem una cadireta per començar a utilitzar després del cabàs (tot i que després de llegir diversos artícles, vàrem entendre que no era una opció) així doncs, miràvem una cadireta dels 6 mesos en endavant. I amics! No n'hi ha! Les cadiretes van o dels 0 a l'any o de l'any als 4 anys o dels 0 als 4 anys. Aleshores hi havia dues opcions: agafar una cadireta del grup +0 i després agafar-ne una altra del grup 1 o agafar-ne directament una del grup +0/1. I després de veure les qualificacions i d'acceptar que no hi ha CAP cadireta que sigui 100% bona i que duri el màxim de temps possible, ens vàrem quedar amb la Besafe o la Sirona. Vàrem anar a una botiga d'articles de seguretat infantils que hi ha al barri de Sant Andreu que es diu Babis per tal de mirar i tocar les cadires i que ens n'expliquéssin les característiques.
Finalment ens vam decidir per la Sirona, ja que, en primer lloc, ocupa menys espai i és més espaiosa per la Nineta i en segon lloc perquè té una posició per tal de poder col.locar al nen a la cadireta sense haver de fer peripècies, és a dir, de cara a la porta i després es gira per tal de posar-la a contramarxa (que era un dels aspectes més importants que miràvem de la cadireta).

D'aqui a un parell d'anys (o quan aparegui un altre bitxet) haurem de començar a mirar una cadireta "de continuació" i a submergir-se un altre cop en reglaments, normatives i tests de seguretat... Almenys tenim un tros de la feina feta... Només caldrà veure les novetats!!! I vosaltres? Heu trobat la cadireta perfecta?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada